Geluiddempende waarde glazencassettes en dichte wanden

Wat is de geluiddempende waarde van de glazen scheidingswanden? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Bij de gerecirculeerde cassettes liggen deze waardes iets lager dan bij de nieuwe cassettes dit heeft te maken met ouderdom van de cassette. Bij ouderdom zijn de rubbers dunner en brozer.

Geluiddemping van de diverse wanden zijn afhankelijk van het type glaswand, cassette en/of gesloten wanden. De gesloten wanden zijn zowel in systeemcassette verkrijgbaar als met een metal stud opbouw met gipsvinyl.

De waardes zijn als volgt:

  • Volglas (vlakglas) panelen gelaagd of gehard dikte 10 en 12mm 30-34dB
  • Horizontale en verticale dubbelglas cassettes 100mm dik variëren van 33-40dB afhankelijk van het type glas in de cassette.
  • Gesloten (dichte) cassettes geïsoleerd en afgewerkt met gipsvinyl 100mm dik 43dB
  • Metal stud dubbelgipswanden geïsoleerd en afgewerkt met gipsvinyl 100mm dik 52dB

Dat brengt ons op de vraag “wat zijn geluidslekken”?

Geluidslekken is het doorklinken van geluid naar een andere ruimte deze kunnen op diverse plekken ontstaan waaronder bij de aanhechting van de cassette koud op muur, afdichting van de wanden, niet geïsoleerde afwerkkoof en de ruimte tussen systeem- en technisch-plafond.

  • Om te voorkomen dat er geluidslekken ontstaan door de profielen en aanhechtingen verwerken wij in de profielen geluidsisolatiemateriaal.
  • Isoleren van de afwerkkoof en deurkozijnen.
  • Bij een loze ruimte tussen het systeem en technisch plafond adviseren wij deze te dichten met zogenaamde drukschotten om geluidslekken (doorklinken) te voorkomen.

Wij raden aan om bandraster te plaatsen en als drukschot “Sonorex” boven de wanden toe te passen, de akoestische demping is mede afhankelijk van het type Sonorex. Wij raden aan om tenminste 33dB/60 minuten barrière te gebruiken. Uiteraard afhankelijk van de gewenste/ vereiste geluidsdemping. De drukschotten worden op maat gesneden en gemonteerd met aluminiumtape.

Afhankelijk van de gekozen dB kan een maximale geluidsdemping van 52dB behaald worden.

Heeft u vragen? wij horen ze graag van u. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 0799 773 of een email sturen aan sales@duurzaamsolutions.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.